torsdag 22. november 2012

Clivia Gardenii i blomst

Akkurat nå blomstrer Clivia Gardenii. Denne planten har jeg byttet til meg da den var nesten voksen. Som vanlig gikk den for å være en Nobilis. Men denne gangen er det ikke spor av Nobilis. Nå har jeg ikke noe ekthetstest, så planten kan ha spor av Miniata i genene ( tilogmed Clivia Robusta som er en sideart til Gardenii).

Bladverket likner veldig på Miniata men det er et par forskjeller. Bladene er blekere og "fletten"nederst på planten er veldig lys, nesten hvite i kantene.
Blomsten her har standard farge (tror jeg), en rosaoransje med mye grønt. Støvbærerne henger utenfor blostertubene. Dette er også typisk for Gardenii. Blomstertubene henger heller ikke rett ned slik den gjorde på Caulesence, og som den skal gjøre på en Nobilis.

Jeg har en til av Gardenni. Dette er en ungplante som jeg fikk på kjøpet da jeg handlet på Ebay. Den var da en bitteliten to-trebladers ting.
Nå står den i knopp, så det skal bli spennende å se om den blir lik den andre. Bladverket er likt.


Ellers sies det at disse plantene egner seg godt til kryssing. Og det liker jeg. Greit at den har en artig blomst når en ser den i nærbilde men ellers synes jeg ikke den er allverden dekorativ.

Nå er det slik at de interspesifikke typene kan gi en mengde varianter når de krysses. Spesielt kan de bli spektakulære når krysses med Miniata som får blomsten til å åpne seg mer. Jeg krysset denne da den blomstret i fjor men hva det blir ut av dem vet jeg ikke før om noen år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar