lørdag 30. november 2013

Kanskje Clivia til jul?

 
 

Clivia Cyrthantiflora i knopp....men rekker den å springe ut til jul!

Så var det ikke slutt på blomstringa i år likevel, men litt overaskende var det at det var en av Cyrtene. De pleier blomstre rundt september. Kanskje det ikke var kaldt nok i år.

Ett par år har en Clivia Miniata blitt lurt til å tro det er Sør afrikansk vår når de kommer inn på høsten. Det har jeg ikke sett noe til i år. Nåja, har ikke fått studert alle planten. Et brukket ribbein har gjort det vanskelig å se til alle plantene for en periode, så en liten mulighet et er det jo.


Oppdatert 22.12: Nei, ingen blomst til jul!


Her er bilde av denne planten forrige gang sen blomstret:

 
 

Ellers har jeg noen modne frø som kan selges:

 (Vicky X Handmans Green Throat ) x selv   50,- for 2 frø inkl porto. Frøene er store og fine med godt spirepunkt. Har plukket de første i går. Ellers så modner de nå utover. Morplanten (og "mormor") har kjempestore ferskenfargede blomster, og er litt av et syn når den blomstrer. Når den ikke blomstrer er det en flott grønn plante med fin bladform.
 
Har også et par modne frø klar til å plukkes på en Gardenii. Og muligens jeg kan selge et par fra Light of Buddha, da det kan se ut som jeg får for mange til å så selv. Ville helst så dem da jeg er usikker på om de ender opp albino.


1 kommentar:

  1. Er noen av disse frøene fortsatt tilgjengelige, og "brukbare for en som åpenbart ikke er god på clivia"? Du vet, jeg sliter jo litt med at jeg dreper dem, men jeg har så LYST!

    SvarSlett