onsdag 7. november 2018

Nettopp fått Cliviafrø? Hva nå!

"Bruksanvisning" på hvordan forholde seg til CliviafrøViktig - Tenk Tropisk - Lys og varme!...og tolmodighet

Clivia er ikke noe som går fort.

Jeg har forsøkt spire bare varmt, f. eks badegulv, men det har ikke funket. De må også ha lys. Vindu nå i november og utover er ikke nok. Dessuten for kaldt. Så jeg har stablet opp diverse på kjøkkenbenken, slik at frøboksen kommer nesten opp til lysrøret. Her må det bare litt kreativitet til, hvordan det ordnes. Få har planterom eller plantekuvøse. 

 Jeg bruker en "rekeboks". Skyller den i kokende vann. Slår kokende vann over litt tørkepapir i bunnen- lar kjøle, før jeg legger frøene oppi. IKKE løft på lokket hver dag for å se om de har spirt. Prøv heller etter 14 dager! Har de ikke spirt til da, har jeg nok et tips, men kommer tilbake til det.

Bildet viser Clivia Miniata frø. Disse er +/- en cm i diameter. Cyrth/Nobilis er mindre, som erter.Når spiren har fått "pels" , som er rothår, legger jeg de FORSIKTIG ned i en liten grop i jorda med rota ned. Trer en plastpose med hull i over potta, og setter denne også varmt og lyst. 

papiret i spireboksen eller jorda når det plantes må IKKE tørke. Større planter tåler greit å tørke, men ikke bra for spiring/nyplanter.

De må over i individuelle potter når de vokser til. Forskjell fra plante til plante hvor fort dette går....kanskje frem til sommeren. Så er det bare å være tålmodig. Les innlegget her fra juni 2013, som heter Clivia for Noobies :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar