lørdag 8. mars 2014

Amelie's Lys Fersken først ut i 2014


Ah, hvilken farge! Planten har fått det uoffisielle navnet "Amelie". Den ble gitt bort til som småplante. Et par ganger har den vært tilbake "på ferie", da eier var opptatt med flytting og diverse. Begge gangene har den blomstret. Første gang for to år siden med bare 3 blomsterklokker, denne gang med hele 10. Planten er en kryssing "Laks" x "Gul", mer enn det vet jeg ikke, da jeg selv fikk den som lite nurk fra Tyskland. Fullt utsprunget tilbake hos eieren!
 

4 kommentarer:

 1. Fin,
  Eg har fått tre frø til bursdagen min.
  skal være Yellow, eg håper på så lyse som mulig.
  Men først må dei vertfall spire!
  Har du noen råd for såing, sand i jorda osv ?
  Ønsker deg ein fin vår. Klem

  SvarSlett
 2. Hei Mira!
  På hagegal.no forumet, under "formering" ligger en tråd som heter "råd om såing av Cliviafrø".
  Frøene dine er sikkert fra en gul plante. Dersom den ikke har vært borti pollen fra andre planter blir frøplantene gule. Ellers er gul egentlig en genfeil, og ikke engang samme feil fra plante til plante.Genteori er en hel vitenskap, og gjør denne hobbyen ekstra spennende. Så det jeg sier her er i grove trekk. Dersom de
  blir krysset med en som ikke har samme feil, blir utkommet ofte orange. Fort gjort med utro bier!
  Hva dine blir kan du se allerede på første bladet. Dersom det er spor av rødt/rosa/burgunder nederst blir blomsten orange. Hvis den mangler det orange pigmentet, er småplanten helgrønn. Ellers gjelder det å være tålmodig. Lykke til!
  Skulle det gå gæli så har jeg kanskje et par modne frø fra gul rundt neste jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for svar,
   Ser det eine frøet begynner å spire nå,
   frøa er fra Chiltern seeds i England.
   Spennende vertfall.
   Klem,

   Slett
 3. Nydelig! Jeg venter med spenning på min, som jeg fikk frø til av deg! To spirte, den første har blomstret og ble kanskje litt mørkere enn den du viser her! Ha en fin søndag!

  SvarSlett