mandag 1. april 2013

Endelig påskeblomsten!

 
 
 
 
NakamuroYellow x Vico
 
Siste dagen i påsken spratt det ut en gul!
 
Denne kommer som frø fra Sør Afrika og er en av de såkalte "Drieslingene". Cliviaentusiasten Dries Olivier ble alvorlig syk. Siste året han levde ga han bort eller solgte rimelig, alle frøene sine. Det var mange flotte kryssinger og 20 av frøene fant veien hit i 2008. 4 av hver, 5 slag. Detter er den andre av Nak Y. som blomstrer.
 

4 kommentarer:

 1. Så flott farge, ordentlig vakker! Jeg får kanskje blomst på mine også i år, men burde jeg satt dem kjølig allerede nå? Jeg fikk frø av deg i 2008 tror jeg :)

  SvarSlett
 2. Så nydelig! Det var jo en veldig fin farge også!

  Jeg titter daglig på mine to små miniplanter, den minste med bare to blader, og lengter frem til de skal bli så store og få blomster på seg. Gul blir det jo ikke hos meg, ettersom min gule omkom (og neppe ville blitt gul uansett), så jeg må nok få tak i flere cliviafrø etterhvert. Det tar tid med disse her, dine frø er like gamle som mitt eldste barn, og først nå spirer de. Min eldste plante er... et år yngre enn mitt yngste barn. Det kan vel ikke vente blomster på denne før om 2-3 år da.

  SvarSlett
 3. Krepsemor: Jeg fant meldingen din i innboksen på forumet. Jeg sendte deg frø i april 2010 fra den store gule krysset med den store "fersken". Altså 3 år siden ( jeg kan ikke huske å ha sendt deg noe annet men kan jo ta feil). Du kan være heldig for pollenplanten har vist seg å avle hurtigvoksende kraftige planter. En av den blomstret allerede (selvpollinert)som 2 åring, noe som er sjeldent.
  Vinterhvile skal de ha fra juletider til ut februar men det er av og til nok med litt trekk fra et vindu. Så sett de heller i stua i godt lys nå, og kryss fingrene! MEN....nå er det ikke lenge før sola i sør og vestvinduene blir for sterk og svir bladene.

  SvarSlett
 4. Det var sikkert i 2010, jeg syns bare det virker så lenge siden :)
  De er allerede store og kraftige planter begge to, og jeg gleder meg til de blomstrer! Jeg skal passe på de for sola, tusen takk!

  SvarSlett