onsdag 3. april 2013

Nå blomstrer det på alle kanter!

 

Her er den mer utsprunget, Nakamuro Yellow x Vico. Store flotte blomster med en fin gulfage. Åpner nesten gulgrønn men går over til jevnt lysegul. Riktig et prakteksemplar til å være første gang den blomstrer.
 
Light of Buddha har styrken i bladene helt klart. Selvsagt er det stas at den blomstrer men blomsten er..nesten synd å si det...helt ordinær. Men kanskje jeg kan krysse den opp for å til noe annet. Nå er den pollinert med Nakaen over.

Så var det den røde. I år ble den ikke fullt så rød so tidligere. Bildet lyver litt. Den er mer dyp oransje i år. Den har stått på planterom under kunstig lys i vinter helt til den nesten spratt ut. Lurer på om det kan ha noe å si. Den har blomstret 2 eller 3 ganger tidligere og alltid vært mer rød enn oransje men ikke i år.
 
Og flere knopper er på vei!4 kommentarer:

 1. Hei LadyClive.
  Så fine de er med nydelige farger, å ja det er så fint det går mot vår.
  God kveld fra Marit.

  SvarSlett
 2. Å så nydelig! Spennende hobby du har.
  Det krever tålmodighet og plass, å dyrke disse frem fra frø.
  Så spennende første gang de blomstrer.

  Eg ønsker meg ein lys ein, har ikkje plass til ei heil samling.
  Skjønner det som ,om du har dei ute om sommeren?
  Litt i skyggen da kanskje?

  Eg har hatt mange samlinger av planter, så har eg kasta dei, pga plassmangel,
  Nå har eg mest pelargonia, og ei gammel kaktussamling, som eg pleier å ha i veksthuset om sommeren. I fjor fikk eg de jo ut tidlig, men nå står de på loftet her stakkars, og har ikkje fått vann siden oktober.

  Ute har eg litt historiske roser, samla inn fra hager.

  Det er lurt å legge kommentaren i øverste innlegg. Holdt på å gå glipp av din, for det er skjelden eg leser i eldre innlegg.

  Ønsker deg ein fin søndag! Klem,

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelig kommentar Mira. Ja jeg så bildet av den flotte gamle planten din. De er et syn når de blomstrer med flere stilker men tar plass ja. Akkurat nå har jeg en fersken/lys oransje som kommer med 3 blomsterklaser. Den skal bli et syn.

  Jeg har så mange planter at det er nødvendig å få dem ut i sommerhalvåret. Skygge ja, helst noe over også. Inni paviljong har jeg satt opp et stativ. Drivhus under frukttre.
  Jeg må ikke ha flere planter men så er det alltids en kryssing jeg "bare må prøve"!

  SvarSlett
 4. ...jeg skal prøve å gi beskjed dersom jeg har en gul i blomst til salgs. har noen ungplanter av egen produksjon men det er ikke tegn til blomst på dem ennå, bortsett fra den ene som er blomstret av nå. Noe av poenget med dem er å finne ut hvilke kryssinger som gir hvilke resultater, så derfor må jeg se hva de blir.Har nok et par bittesmå men det vil ta mange år før de blomstrer.

  SvarSlett